Салата с булгур, халуми и диня

Богато на протеини, витамини и минерали, с много фибри.

06 February 2015 13:47
Салата с булгур, халуми и диня
10 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 504
  • маз 26
  • нас. маз 12
  • въгл 46
  • захар 10
  • фибри 3
  • прот 20
  • сол 2

Продукти

200 г булгур
50 г тиквени семена
3 с. л. зехтин или рапично олио
250 г сирене халуми, нарязано на 10-12 резена
1 краставица, разполовена по дължина, нарязана
по една връзка магданоз, мента, кориандър или босилек, или смес, нарязани, няколко листа запазени за сервиране
настърганата кора и сокът от 2 лимона
1/2 диня, нарязана на кубчета

Приготвяне

1. Сварете вода в чайника. Сложете булгура в купа, овкусете и го покрийте с вряла вода. Покрийте с фолио и го оставете настрани, докато приготвяте останалите продукти.


2. Загрейте голям тиган и запечете тиквените семена за няколко минути, докато започнат да пукат. Прехвърлете ги в чиния и ги оставете настрани. Запържете сиренето халуми за 2-3 мин от всяка страна до златисто.


3. Отвийте булгура и проверете дали е омекнал (ако не е, покрийте отново и го оставете за още 5 мин). Цялата вода трябва да се поеме, но ако не е, отцедете излишната. Добавете останалото олио, краставицата, зелените подправки, лимоновата кора и сок, тиквените семена към булгура и разбъркайте добре. Прехвърлете в голяма чиния за сервиране, сложете отгоре парчетата диня и халуми и поръсете със запазените листа подправки.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ