Свежа салата с ягоди, рукола и ядки

Читателска рецепта от Ирина Андреева

06 January 2015 14:10
Свежа салата с ягоди, рукола и ядки
0 мин. Лесно Порции 0

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

200 г пресни ягоди
2 шепи рукола
50 г орехови ядки
20 г филирани бадеми
мед
зехтин
балсамов оцет

Приготвяне

1. Измийте руколата и я разпределете в две чинии. Нарежете измитите и почистени от листата ягоди на парчета, разпръснете ги отгоре. Запечете ореховите ядки за кратко в тиган, като предварително сте ги начупили на парчета, но не много дребни. Поръсете ги върху салатата заедно с бадемите.


2. От меда, зехтина и оцета пригответе дресинг. Смесете първо оцета и меда и на тънка струйка прибавете зехтина. Разбъркайте добре. Количеството им преценете според вкуса си. Полейте салатата с така приготвения дресинг.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ