Пилаф с тиква, гъби и горгонзола

Много вкусно и засищащо

17 December 2014 16:52
Пилаф с тиква, гъби и горгонзола
50 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 422
  • маз 10
  • нас. маз 5
  • въгл 64
  • захар 13
  • фибри 11
  • прот 17
  • сол 1

Продукти

1 ч.л. рапично олио
1 голяма глава лук, разполовена и тънко нарязана
3 скилидки чесън, ситно нарязани
300 г тиква, обелена, без семките, нарязана
140 г дребни печурки
125 г кафяв ориз басмати
700 мл безсолен зеленчуков бульон
сушени гъби, натрошени
2 ч.л. ситно нарязана прясна салвия
малка връзка магданоз, разделете листата и дръжките и ги нарежете на ситно
40 г натрошена горгонзола

Приготвяне

1. Загрейте олиото в голяма незалепваща тенджера и запържете лука и чесъна за 5 мин. Добавете гъбите и тиквата и гответе още няколко минути. Объркайте всичко с ориза и сипете бульона. Отново объркайте и добавете сушените гъби, салвията и нарязаните дръжки магданоз. Похлупете и оставете пилафа да къкри 35-40 мин, докато оризът уври. Ако оризът поеме целия бульон, добавете още малко вода. Ако пък остане течност, махнете капака и оставете да изври за 10-15 мин.


 


2. Намалете огъня, объркайте пилафа с листата магданоз и сиренето. Подправете с черен пипер на вкус, оставете го да поизстине за 5 мин и сервирайте.

Списанието
BBC Good Food България Брой 196
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ