Разбъркан итънски трайфъл

Истинският трайфъл е подчертано британски. Този, който ви предлагаме, е направен от напоени с херес ягоди, целувки и сметана и е поръсен с филирани бадеми.

10 September 2013 14:56
Разбъркан итънски трайфъл
5 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 515
  • маз 37
  • нас. маз 22
  • въгл 38
  • захар 35
  • фибри 1
  • прот 5
  • сол 0

Продукти

1 малко руло с пълнеж от конфитюр, нарязано на филии
450 г ягоди, почистени
семената от 1 разцепена по дължина шушулка ванилия (запазете шушулката за соса, долу)
2 с.л. пудра захар
500 мл пълномаслена сметана
150 мл пълномаслено кисело мляко
16 готови малки целувки (или 8 големи, натрошени на едри парчета)
1 с.л. препечени филирани бадеми

[b]ЗА СОСА[/b]
140 г ягоди, нарязани
2 с.л. кафява захар
1 шушулка ванилия
100 мл сладък херес

Приготвяне

1. За соса сложете съставките в тенджера, кипнете ги и ги оставете да къкрят няколко минути, докато захарта се разтвори и ягодите започнат да омекват. Извадете шушулката, а ягодите пасирайте в робот или блендер. Претрийте ги през цедка, за да махнете семената. Оставете соса да изстива.


2. За да сглобите трайфъла, ще ви трябва голяма плитка чиния. Сложете в нея на един ред филиите руло и ги залейте с 4 с.л. сос. Нарежете наполовина достатъчно ягоди, за да ги подредите по края на чинията и отгоре върху рулото със срезовете навън. Запазете 8 ягоди за украса, а останалите нарежете и смесете с 2 с.л. от соса.


3. Добавете ваниловите семена и пудрата захар към сметаната и леко я разбийте. Прибавете киселото мляко и соса. Сложете половината крем в чинията, добавете нарязаните ягоди и половината от целувките. Отгоре разпределете с лъжица останалия крем. Заделените ягоди нарежете на половинки или четвъртинки и ги подредете върху сладкиша заедно с останалите целувки. Поръсете с филираните бадеми. Поднесете веднага, преди целувките да започнат да омекват.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ