Разбъркан итънски трайфъл

Истинският трайфъл е подчертано британски. Този, който ви предлагаме, е направен от напоени с херес ягоди, целувки и сметана и е поръсен с филирани бадеми.

10 September 2013 14:56
Разбъркан итънски трайфъл
5 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 515
  • маз 37
  • нас. маз 22
  • въгл 38
  • захар 35
  • фибри 1
  • прот 5
  • сол 0

Продукти

1 малко руло с пълнеж от конфитюр, нарязано на филии
450 г ягоди, почистени
семената от 1 разцепена по дължина шушулка ванилия (запазете шушулката за соса, долу)
2 с.л. пудра захар
500 мл пълномаслена сметана
150 мл пълномаслено кисело мляко
16 готови малки целувки (или 8 големи, натрошени на едри парчета)
1 с.л. препечени филирани бадеми

[b]ЗА СОСА[/b]
140 г ягоди, нарязани
2 с.л. кафява захар
1 шушулка ванилия
100 мл сладък херес

Приготвяне

1. За соса сложете съставките в тенджера, кипнете ги и ги оставете да къкрят няколко минути, докато захарта се разтвори и ягодите започнат да омекват. Извадете шушулката, а ягодите пасирайте в робот или блендер. Претрийте ги през цедка, за да махнете семената. Оставете соса да изстива.


2. За да сглобите трайфъла, ще ви трябва голяма плитка чиния. Сложете в нея на един ред филиите руло и ги залейте с 4 с.л. сос. Нарежете наполовина достатъчно ягоди, за да ги подредите по края на чинията и отгоре върху рулото със срезовете навън. Запазете 8 ягоди за украса, а останалите нарежете и смесете с 2 с.л. от соса.


3. Добавете ваниловите семена и пудрата захар към сметаната и леко я разбийте. Прибавете киселото мляко и соса. Сложете половината крем в чинията, добавете нарязаните ягоди и половината от целувките. Отгоре разпределете с лъжица останалия крем. Заделените ягоди нарежете на половинки или четвъртинки и ги подредете върху сладкиша заедно с останалите целувки. Поръсете с филираните бадеми. Поднесете веднага, преди целувките да започнат да омекват.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ