Салата от къдраво зеле с фенел и ябълка

Само за 15 минути може да приготвите тази ароматна салата, съчетание от приятни свежи вкусове.

09 September 2013 14:10
Салата от къдраво зеле с фенел и ябълка
5 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 102
  • маз 5
  • нас. маз 1
  • въгл 9
  • захар 7
  • фибри 8
  • прот 4
  • сол 0

Продукти

2 с.л. зехтин
1 голяма глава къдраво зеле, ситно нарязано
1 глава фенел, нарязана на тънки филии (запазете листата)
2 зелени ябълки, нарязани на тънки филии или на пръчици с размерите на кибритени клечки
сокът от 1/2 лимон

Приготвяне

1. Загрейте зехтина в уок или в голяма тенджера. Запържете зелето, фенела и ябълките за 2-3 мин, докато омекнат. Добавете лимоновия сок и оставете съда на огъня още 1 мин, докато всичко се свари, но остане леко жилаво.


2. Поръсете със заделените листа от фенел и поднесете веднага.


Може да поднесете като гарнитура към руло от бекон с ароматен пълнеж от кайсии и мед.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ