Хрупкави пресни картофи

Лесна рецепта за вкусни картофи, без много усилия.

09 September 2013 14:06
Хрупкави пресни картофи
55 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 183
  • маз 8
  • нас. маз 1
  • въгл 25
  • захар 2
  • фибри 2
  • прот 3
  • сол 2

Продукти

1 кг дребни пресни картофи
4 с.л. зехтин
2 ч.л. семена от фенел
1 с.л. едра морска сол

Приготвяне

1. Сварете картофите за 10 мин, докато омекнат. Отцедете ги и ги оставете да се изсушат от собствената си топлина. Докато свинското почива, намалете температурата на фурната на 200°С (180°С с обдухване).


2. Изсипете половината зехтин в широка тава и го разнесете по дъното. Сложете картофите заедно със семената от фенел, морската сол, малко черен пипер и ги разбъркайте добре, за да се покрият с мазнината и подправките. Натиснете картофите с ръчна преса съвсем леко, само колкото е нужно да се нацепи ципата им. Полейте ги с останалия зехтин и ги сложете във фурната за 45 мин, докато станат златисти и хрупкави.


 


Може да поднесете като гарнитура към руло от бекон с ароматен пълнеж от кайсии и мед.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ