Зеленчуци по мексикански

Пъстро вегетарианско ястие, източник на фибри и витамин С.

04 September 2013 15:29
Зеленчуци по мексикански
30 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 671
  • маз 46
  • нас. маз 14
  • въгл 47
  • захар 4
  • фибри 12
  • прот 18
  • сол 0

Продукти

280 г пресни картофи, нарязани на кубчета
по 2 с.л. масло и зехтин
1 червена люта чушка, разполовена, едната половина без семки и ситно нарязана, другата – нарязана на парчета
1 скилидка чесън, нарязана
1 ч.л. кажунска подправка
200 г царевица от консерва, отцедена и изплакната
200 г черен боб от консерва, отцеден и изплакнат добре
2 яйца
1 зряло авокадо, нарязано
резени лайм, заквасена сметана и топли тортили, за сервиране (по желание)

Приготвяне

1. Сварете картофите в подсолена кипяща вода за 5 мин, отцедете и оставете да изсъхнат. Загрейте половината масло и олио в тенджера, изпържете картофите за 10-15 мин, докато станат златисти. Добавете ситно нарязаната люта чушка, чесъна, кажунската подправка, царевицата и черния боб. Загрейте всичко добре за 5 мин, след това подправете на вкус.


2. Запазете зеленчуците на топло в слабо загрята фурна, докато изпържите яйцата в останалата част от масло и олио така, както ги предпочитате. Разпределете картофите в две чинии и сложете по едно яйце във всяка, по малко авокадо и парчетата люта чушка. Сервирайте с резени лайм, заквасена сметана и топли тортили,  ако желаете.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ