Салата с риба тон и аспержи

Лесна и полезна салата само за 30 мин.

04 September 2013 15:13
Салата с риба тон и аспержи
12 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 490
  • маз 17
  • нас. маз 3
  • въгл 45
  • захар 8
  • фибри 10
  • прот 36
  • сол 1

Продукти

8 дребни пресни картофа
2 яйца, размер М
125 г аспержи, твърдите краища отрязани
185 г консерва риба тон, отцедена и накъсана на едри парчета
1 малка шепа черни маслини, без костилки, разполовени
1 зелена салата, листата накъсани
хрупкав хляб, за сервиране

[b]ЗА ДРЕСИНГА[/b]
1 глава лук шалот, ситно нарязан
1 ч.л. английска горчица на прах
2 с.л. бял винен оцет
1 с.л. студено пресован зехтин или олиото от консервата риба тон
1 щипка захар

Приготвяне

1. Сварете картофите за 8-12 мин, докато омекнат. Отцедете, охладете за кратко под студена течаща вода и отново отцедете. Оставете настрана да се охладят напълно.


2. Сложете яйцата в тенджера със студена вода и ги оставете да кипнат. Щом водата заври, добавете аспержите за 2 мин. Отцедете и полейте всичко със студена вода. Отцедете отново аспержите добре.


3. Щом яйцата се охладят, обелете ги и ги нарежете на половинки или четвъртинки. Разбъркайте съставките за дресинга с 1 с.л. вода и подправете на вкус.


4. Сложете картофите, аспержите, рибата тон, маслините и листата в купа. Полейте отгоре с дресинга и разбъркайте внимателно. Добавете яйцата отгоре и сервирайте с хрупкав хляб.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ