Морковени пръчици

Използвайте пресните моркови, за да сготвите нещо различно, вкусно и полезно.

02 September 2013 16:21
Морковени пръчици
45 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 164
  • маз 6
  • нас. маз 1
  • въгл 25
  • захар 18
  • фибри 8
  • прот 2
  • сол 0

Продукти

500 г моркови
1 с.л. царевично нишесте
1 с.л. растително олио
1 ч.л. естрагон
малко черен пипер

Приготвяне

Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Нарежете морковите на пръчици с дебелина около 1 см и ги смесете с царевичното нишесте и малко черен пипер. Полейте с олиото, разстелете ги на един пласт в тава и ги сложете във фурната за 40-45 мин, като по средата на печенето ги обърнете. Нарежете на ситно естрагона, смесете го със сол и поръсете с него печените моркови.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ