Индийска салата с боб, броколи и моркови

Лесна рецепта за обяд в кутия.

02 September 2013 16:15
Индийска салата с боб, броколи и моркови
15 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 248
  • маз 11
  • нас. маз 2
  • въгл 21
  • захар 17
  • фибри 14
  • прот 16
  • сол 0

Продукти

250 г зелен боб, почистен
1 глава броколи, накъсана на цветчета
2 ч.л. растително олио
2 ч.л. черно синапено семе
1/2 ч.л. едро счукан лют червен пипер
100 г замразен грах
3 големи моркова, настъргани
1 голяма връзка кориандър, едро нарязан
3 с.л. слънчогледови семки

[b]ЗА РАИТАТА[/b]
200 мл кисело мляко
1/2 краставица, обелена и настъргана
парче джинджифил колкото палец, настъргано
1/2 ч.л. смлян кимион
сокът и кората от 1 зелен лимон
1 с.л. нарязани листа от мента
хляб пита, за поднасяне (по желание)

Приготвяне

1. Пуснете зеления боб в голяма тенджера с кипяща подсолена вода и го сварете за 4-5 мин, като след първите 2 добавите и броколите. Щом зеленчуците омекнат, отцедете ги добре. Междувременно направете раитата, като смесите всички продукти за нея, и я сложете настрана.


2. Загрейте олиото в голям тиган и запържете синапа заедно с лютия пипер за няколко минути, докато освободят ароматите си. Добавете граха, зеления боб, броколите и бъркайте, докато всичко се затопли добре. Спрете котлона, сложете морковите и кориандъра и разбъркайте.


3. Поднесете салатата топла (или студена за обяд на работа) с лъжица-две раита, поръсена със слънчогледови семки и с малко хляб пита, ако желаете.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ