Грилована сьомга с горчица и черна леща

Бърза вечеря или здравословен обяд - изберете сами

19 November 2014 18:34
Грилована сьомга с горчица и черна леща
10 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 564
  • маз 22
  • нас. маз 3
  • въгл 46
  • захар 19
  • фибри 11
  • прот 48
  • сол 2

Продукти

2 ч.л. едрозърнеста горчица
настърганата кора и сока на 1 лимон
1 с.л. течен мед
2 филета сьомга без кожата
2 ч.л. рапично олио
5 стръка зелен лук, тънко нарязани
175 г сварено цвекло, на кубчета
10 листа босилек
2 големи шепи рукола
250 г сварена черна леща

Приготвяне

1. Загрейте силно грила и застелете тава с метално фолио. Смесете лимоновата кора и сок с горчицата и меда. Сложете сьомгата върху фолиото, намажете я с дресинга и я запечете за 5-7 мин. Няма нужда да обръщате сьомгата, достатъчно е да започне да се отделя на парчета по мускула.


2. Загрейте олиото в тиган уок и запържете зеления лук и цвеклото. Добавете лещата с 4 с.л. вода, похлупете и гответе още 2 мин, за да затоплите лещата. Прехвърлете я в купа и объркайте с останалия дресинг, босилека и руколата. Сервирайте със сьомгата. 

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ