Червено кадифе с малини

Тортата Червено кадифе е любима на мнозина, но много рецепти включват цяла бутилка оцветител, който може да съдържа добавки. За да се чувствате по-добре, когато си сложите второ парче, използвайте само няколко капки за розов нюанс, а за основния цвят зало

28 August 2013 17:26
Червено кадифе с малини
30 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 750
  • маз 41
  • нас. маз 25
  • въгл 86
  • захар 62
  • фибри 3
  • прот 9
  • сол 1

Продукти

280 г ситна кафява захар
175 г краве масло, меко
3 големи яйца
280 г брашно с набухвател
75 г какао на прах
150 мл айрян
1 ч.л. бял винен оцет
85 г пълномаслено крем сирене
75 г пасирани малини, претрити през цедка, за да се отстранят семките
1/2 ч.л. червен оцветяващ гел за храна
150 г малини, по желание

[b]ЗА КРЕМА СЪС СИРЕНЕ[/b]
200 г пудра захар
50 г краве масло, омекнало
140 г крем сирене

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). Намаслете и покрийте с хартия за печене две 20-сантиметрови тави. С електрически миксер разбийте захарта и маслото на светла въздушна смес. Добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбивате до пълното му усвояване.
    
2. Пресейте брашното и какаото в купа. Добавете половината яйчена смес и разбъркайте внимателно. Смесете айряна с оцета, сиренето, малиновото пюре и оцветяващия гел и изсипете половината при тестото. Разбъркайте и повторете процеса с остатъка от брашното и от червената смес.

3. Разпределете полученото тесто в двете тави и ги сложете във фурната за 25-30 мин, докато при пробождане на блатовете с дървено шишче по него не полепва тесто. Оставете ги да изстинат 10 мин, преди да ги обърнете върху телена скара.

4. За да направите крема, разбъркайте пудрата захар и маслото на хомогенна гладка смес. Добавете сиренето и бъркайте до хомогенизиране. С половината от крема слепете двата изстинали блата, като добавите 150 г малини, ако искате. С останалия крем намажете тортата отгоре. Ще издържи до 3 дни на хладно.

 


 


 


 


 


 

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ