Песто с намачкан зелен боб

Това песто е чудесно, сервирано с паста – ние използвахме дълги фузили. Може да го намажете върху препечени филийки и да натрошите фета или козе сирене. Или да сервирате като дип с гризини или печена пита хляб.

28 August 2013 16:01
Песто с намачкан зелен боб
5 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 151
  • маз 121
  • нас. маз 3
  • въгл 6
  • захар 1
  • фибри 6
  • прот 7
  • сол 0

Продукти

300 г пресен зелен боб, само зърната (може и замразен)
2 скилидки чесън, разполовени по дължина
3 филета аншоа, нарязани
25 г пармезан, настърган
сокът и кората на 1/2 лимон
3 с.л. зехтин

Приготвяне

1. Сварете боба в тенджера с подсолена вряща вода за 3 мин, докато зърната изплуват. Отцедете и бързо изплакнете под студена течаща вода, за да прекъснете готвенето. Отстранете люспите на малките бобени зърна.



2. Запържете чесъна и аншоата в малка тенжерка за няколко минути до златисто, разбъркайте заедно с боба. Прехвърлете в купа (или използвайте чукало и хаванче), добавете пармезана, лимоновия сок и кората, олиото и намачкайте всичко. Съхранявайте в хладилник до 3 дни.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 




Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ