Рибени картофени кюфтета и майонеза с хрян

Нова идея за рибени кюфтета - ако направите по-голямо количество, може да ги замразите.

27 August 2013 18:03
Рибени картофени кюфтета и майонеза с хрян
25 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 494
  • маз 23
  • нас. маз 4
  • въгл 37
  • захар 3
  • фибри 4
  • прот 34
  • сол 3

Продукти

750 г пресни картофи, нарязани на едри парчета
100 г млад спанак
2 филета от пушена треска, около 600 г
700 мл пълномаслено мляко
2 дафинови листа
1/2 ч.л. черен пипер на зърна
1 жълтък
2 с.л. олио
25 г брашно
лимонови резени, за сервиране

[b]ЗА МАЙОНЕЗАТА С ХРЯН[/b]
250 мл майонеза
50 г пресен хрян, настърган (или от консерва)
сокът и кората от 1/2 лимон

Приготвяне

1. Сварете картофите във вряща подсолена вода за 10-15 мин, докато омекнат. Отцедете с гевгир върху спанака, за да се попари. Върнете картофите в тенджерата, за да се изсушат, после ги намачкайте грубо с вилица. Оставете да изстинат.


2. В друга тенджера сложете млякото, дафиновите листа, черния пипер и сварете в тях рибата за 4 мин. Изключете котлона и оставете да поври още няколко минути, докато месото започне да се разпада. Извадете филетата в чиния и ги накъсайте на дребни парченца, като премахнете кожата и костите.


3. Смесете охладените картофи, попарения спанак и треската с жълтъка и 3 с.л. от млякото, в което сте варили рибата. Оформете 4 кюфтета, охладете ги в хладилника, покрити, за поне 30 мин или за една нощ. Смесете съставките за майонезата и охладете.


4. Загрейте олиото в голям тиган на умерена температура. Поръсете с брашно кюфтетата и пържете 5-6 мин от всяка страна, докато станат златисти и се загреят добре. Сервирайте с лимонови резени и лъжица от майонезата.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ