Рохки патешки яйца с бекон и аспержи

Това ястие може да поднесете за закуска или като предястие. Ако не намерите патешки яйца, може да ги замените с кокоши.

27 August 2013 17:38
Рохки патешки яйца с бекон и аспержи
20 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 306
  • маз 19
  • нас. маз 6
  • въгл 14
  • захар 1
  • фибри 2
  • прот 20
  • сол 2

Продукти

8 стръка аспержи (около 300 г), без сухите краища
4 дълги тънки филии селски хляб (заквасен за предпочитане)
8 резена пушен бекон или панчета
4 патешки яйца

Приготвяне

1. Загрейте грила на най-силна степен. Отчупете и изхвърлете сухите краища на аспержите. Нарежете хляба на 12 тънки парчета, малко по-къси от аспержите.


2. Сложете стрък от аспержите върху парче хляб и увийте плътно с резен бекон. Наредете в тава, подправете и печете 15 мин или докато беконът стане хрупкав.


3. Сложете тенджера с подсолена вода да заври и сварете патешките яйца за 7 мин, за да останат с рохки жълтъци, но стегнати белтъци. Сервирайте веднага със запечените хапки с аспержи.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ