Пролетно пиле в тенджера

Пролетно ястие за семейната вечеря.

27 August 2013 16:58
Пролетно пиле в тенджера
55 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 666
  • маз 44
  • нас. маз 13
  • въгл 20
  • захар 8
  • фибри 9
  • прот 47
  • сол 2

Продукти

1 с.л. зехтин
8 пилешки бутчета, с кожата и кокала
1 глава лук, нарязана
200 г шарен бекон, нарязан
1 морков, нарязан
2 големи стръка пресен лук, нарязан
600 мл пилешки бульон
300 г дребни пресни картофи
2 с.л. сметана
2 с.л. песто от босилек
хрупкав хляб, за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте зехтина в голяма тенджера с капак. Подправете пилешките бутчета и ги запържете до кафеникаво. Извадете ги в чиния и запържете лука и бекона за 5 мин, докато лукът омекне и леко се оцвети.


2. Върнете пилешкото в тенджерата, добавете останалите продукти, с изключение на сметаната и пестото, поръсете с прясно смлян черен пипер. Оставете да кипне, похлупете и оставете да се задушава на тих огън за 30-40 мин, докато картофите омекнат, а пилешките бутчета се сготвят напълно.


3. Добавете сметаната и пестото, разбъркайте внимателно. Сервирайте с хрупкав хляб за топене на соса, ако желаете.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ