Пенне с чорисо и броколи

Вкусна паста, пълна с аромат.

27 August 2013 16:54
Пенне с чорисо и броколи
20 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 19
  • маз 19
  • нас. маз 8
  • въгл 60
  • захар 7
  • фибри 4
  • прот 32
  • сол 2

Продукти

400 г паста пенне
малка глава броколи, накъсана на цветчета
200 г чорисо за готвене, нарязано
2 скилидки чесън, смачкани
1 с.л. семена от фенел
200 г нискомаслено крем сирене с чесън и подправки
пармезан и листа рукола, за сервиране

Приготвяне

1. Сварете пастата според указанията на опаковката. Добавете цветчетата броколи за последните 3 минути от варенето. Когато станат готови, отцедете, като запазите част от водата.


2. През това време запържете чорисото в сух тиган, докато стане златисто и пусне мазнината си. Добавете чесъна и семената от фенел, гответе още 1 мин. Добавете сварената паста, а след това и крем сиренето. Разбърквайте, докато се разтопи, сипете малко от запазената вода, за да може сосът да покрие добре пастата.


3. Сервирайте в чинии, като поръсите с листа рукола и малко настърган пармезан, ако желаете.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ