Макарони с джолан и сирене

Направете различен сос, обогатен с вкус на горчица.

23 August 2013 15:46
Макарони с джолан и сирене
25 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 717
  • маз 24
  • нас. маз 14
  • въгл 86
  • захар 5
  • фибри 9
  • прот 37
  • сол 3

Продукти

400 г макарони
140 г замразен грах
140 г леко маскарпоне
1 пълна с.л. английска горчица
14 г сирене чедър или грюйер, настъргано
180 г месо от свински джолан или шунка, на парченца
4-6 с.л. сухи хлебни трохи

Приготвяне

1. Сварете макароните, като следвате инструкциите на опаковката, добавете граха за последните 3 мин. Отцедете, като запазите една чаша от водата. Върнете макароните и граха обратно в тенджерата.


2. Загрейте грила на умерена температура. Върнете тенджерата на котлона и добавете маскарпонето, горчицата и повечето сирене. Разбъркайте и сипете достатъчно от запазената вода, така че да стане кремообразен сос, който да покрие добре макароните и те да не изглеждат сухи. Добавете шунката и подправете на вкус.


3. Прехвърлете ястието в тава и поръсете с хлебните трохи и останалото сирене. Запечете за 5 мин, докато добие златист цвят.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ