Салата с оризови нудъли, пуешко и лют дресинг с лайм

Засищаща салата с чудесен дресинг.

23 August 2013 15:08
Салата с оризови нудъли, пуешко и лют дресинг с лайм
10 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 298
  • маз 2
  • нас. маз 1
  • въгл 36
  • захар 15
  • фибри 2
  • прот 33
  • сол 2

Продукти

100 г сухи тънки оризови нудъли
1 червена люта чушка, без семената, тънко нарязана
2 моркова, настъргани
1 малка глава червен лук, нарязана на тънки полумесеци
1 шепа листа от кориандър, едро нарязани
1 шепа листа от мента, едро нарязани
малко олио за намазване
500 г пуешка кайма

Приготвяне

1. Залейте нудълите с гореща вода и ги оставете 5 мин. Отцедете, изплакнете със студена течаща вода и прехвърлете в голяма купа заедно с лютата чушка, морковите, лука и подправките.


2. За дресинга смесете всички съставки в малка купичка или буркан с винтова капачка. 


3. Загрейте тиган с незалепващо покритие или уок, докато стане много горещ. Намаслете го с малко олио и запържете каймата, докато стане приятно кафява, като я раздробявате на парченца. Прибавете микса с нудълите, полейте салатата с дресинга и разбъркайте добре.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ