Агнешки котлети с пресни картофи, лук и мащерка

При този класически начин на готвене на агнешко картофите под него попиват ароматните сокове, които се отделят от месото при печенето.

21 August 2013 15:39
Агнешки котлети с пресни картофи, лук и мащерка
50 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 613
  • маз 24
  • нас. маз 7
  • въгл 63
  • захар 8
  • фибри 7
  • прот 37
  • сол 0

Продукти

котлетите от една агнешка плешка (8 ребра), тлъстината набраздена
2 с.л. олио
1 глава лук, тънко нарязана
400 г пресни картофи, нарязани на филийки
1/2 връзка мащерка, няколко стръка отделени за поднасянето
3 скилидки чесън, тънко нарязани
200 мл пилешки или агнешки бульон (пресен, ако е възможно)
аспержи, за поднасяне (по желание)

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). Загрейте малка тава и намажете агнешкото с 1 с.л. от олиото и малко морска сол. Сложете месото в тавата с кожата надолу, докато мазнината покафенее, след което започнете да го обръщате, докато се запечата от всички страни. Прехвърлете го в чиния.


2. Сложете в тавата лука и го запържете за 10 мин, докато омекне. Прибавете картофите, мащерката, чесъна и бульона и ги натиснете надолу с лъжица. Поставете месото отгоре и сложете тавата във фурната за 25-30 мин, докато картофите омекнат и агнешкото се изпече според предпочитанията ви.


3. Оставете месото под фолио за 10 мин и тогава го нарежете на котлети. Поръсете го със заделените стръкове мащерка. Поднесете агнешкото с лъжица картофи и малко сварени аспержи, ако желаете.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ