Сладка салата с грах

Този лек кремообразен дресинг ще направи всяко „зелено” ястие толкова вкусно, че и децата ще го хапват с удоволствие.

20 August 2013 17:25
Сладка салата с грах
0 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 136
  • маз 3
  • нас. маз 1
  • въгл 19
  • захар 7
  • фибри 5
  • прот 7
  • сол 0

Продукти

200 г замразен дребен грах
200 г шушулки млад грах, разполовени по дължина
3 сърцевини от марули, нарязани на четвъртинки, листата разделени
50 г кълнове от грах
1 връзка кресон
100 г крутони

[b]ЗА ДРЕСИНГА[/b]
1 малка връзка мента, само листата
1 малка връзка див лук
150 мл кисело мляко
2 с.л. бял винен оцет
1/2 с.л. захар

Приготвяне

1. Сложете граха в гевгир и го полейте с течаща гореща вода, докато се размрази. Оставете го да се отцеди напълно.


2. За дресинга сложете всички съставки в кухненски робот или блендер и ги разбийте на гладък сос. Подправете добре.


3. В голяма купа разбъркайте заедно двата вида грах, марулята, кълновете, кресона и крутоните. Сервирайте дресинга в малка купичка и използвайте лъжица, за да полеете с него салатата.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ