Шоколадови купички

Тези шоколадови купички ще превърнат вашето парти в нещо специално. И наистина се правят много лесно.

15 August 2013 12:24
Шоколадови купички
0 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 191
  • маз 11
  • нас. маз 6
  • въгл 22
  • захар 22
  • фибри 1
  • прот 2
  • сол 0

Продукти

3000 г шоколад (ние ползвахме черен, вие може да изберете любимия си)
десерт по избор (ние ползвахме сладолед и медена пита)
4 малки балона

Приготвяне

1. Натрошете шоколада на дребно и го разтопете на водна баня. Дръпнете го от водата и го оставете да поизстине за 5 мин. Надуйте балоните, всеки трябва да е с диаметър около 10 см, така че подберете малки балони и не ги надувайте прекалено. Вържете ги с конец.


2. Застелете тавичка с хартия за печене. Хванете балона за завързания край и го топнете в разтопения шоколад, за да създадете формата на купата. Сложете балона в тавата и го задръжте за няколко секунди, за да позволите на част от шоколада да се стече като основа, върху която балонът да стои стабилно, след като го пуснете. Охладете за поне 30 мин, или докато шоколадът се втвърди.


3. Щом шоколадът стегне, развържете балоните, изпуснете въздуха и внимателно ги отделете от шоколадовите купи. В тях сложете десерт. Сладоледът е добър вариант, тъй като е студен и купите няма да се разтопят твърде бързо. 

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ