Паста карбонара с хрупкав бекон и наденички

Бърза и вкусна вечеря за четирима, която ще изчезне за броени минути.

13 August 2013 17:28
Паста карбонара с хрупкав бекон и наденички
15 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 699
  • маз 37
  • нас. маз 15
  • въгл 60
  • захар 5
  • фибри 1
  • прот 61
  • сол 2

Продукти

400 г паста пенне
4 наденички
8 ивици бекон или панчета
1 глава лук, ситно нарязан
3 големи жълтъка
4 с.л. сметана
85 г пармезан, фино настърган
малка връзка магданоз, ситно нарязан

Приготвяне

1. Сварете пастата, като следвате инструкциите на опаковката. Междувременно изцедете месото от наденичките с влажни или леко намазнени ръце и оформете малки топчета.


2. Загрейте тиган и запържете бекона или панчетата, докато станат много хрупкави. Махнете от котлона и ги запазете топли. Запържете топчетата от наденичките до златисто, извадете ги и ги оставете на топло в слабо загрята фурна. Запържете лука в тигана с мазнината от бекона и топчетата (излейте малко от нея, ако е необходимо), докато омекне.


3. В малка купичка смесете жълтъците, сметаната, повечето пармезан и по-голяма част от магданоза с много черен пипер и щипка сол. Отцедете пастата, запазете един черпак от водата, в която се е варила. Върнете пастата в тенджерата, без да я слагате на котлона, добавете яйчената смес, лука и топчетата. Разбъркайте добре, като добавяте от запазената вода, докато се получи достатъчно рядък сос, така че да обвие добре пастата. Сипете в купички, поръсете с останалия магданоз и пармезан и отгоре сложете от бекона.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ