Печени круши с бишкоти

Бърз десерт с малко мазнини и прекрасен вкус.

26 July 2013 12:55
Печени круши с бишкоти
20 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 198
  • маз 4
  • нас. маз 2
  • въгл 39
  • захар 32
  • фибри 4
  • прот 4
  • сол 0

Продукти

4 узрели круши
100 г рикота
1/2 ч.л. канела
4 с.л. мед и още за поднасяне
8 хрупкави бишкоти

Приготвяне

1. Нарежете крушите на половинки и ги подредете в тава. С чаена лъжичка издълбайте сърцевината, за да направите ямичка в средата на всяка половинка. Ако плодовете са прекалено твърди, може да се наложи да използвате остър нож. Сложете във всяка ямичка по 1 препълнена ч.л. рикота, поръсете с канела и полейте с малко мед.


2. Загрейте фурната на 190°С (170°С с обдухване) и запечете крушите за 10 мин. Сложете бишкотите в найлонов плик и ги натрошете с точилка. Извадете крушите от печката и поръсете всяка от тях с трохите. Върнете ги във фурната за още 10 мин или докато омекнат, а бишкотените трохи станат златистокафяви. Поднесете десерта полят с мед.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ