Трицветна салата с кускус

Тази салата ще донесе много пъстрота и настроение на трапезата.

26 July 2013 12:35
Трицветна салата с кускус
0 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 456
  • маз 32
  • нас. маз 8
  • въгл 30
  • захар 3
  • фибри 3
  • прот 13
  • сол 1

Продукти

200 г кускус
1 кубче зеленчуков бульон, натрошено
250 г чери домати, разполовени
2 бр. авокадо, обелени, без костилки и нарязани
150 г моцарела, отцедена и нарязана
шепа рукола или листа млад спанак

[b]ЗА ДРЕСИНГА[/b]
1 препълнена с.л. песто
1 с.л. лимонов сок
3 с.л. зехтин

Приготвяне

1. Смесете кускуса и бульона в купа, залейте с 250 мл вряла вода, покрийте с опаковъчно фолио и оставете настрана за 5 мин.


2. За дресинга смесете пестото с лимоновия сок, подправете на вкус и разбъркайте, като постепенно добавяте зехтина. Полейте върху кускуса и разбъркайте с вилица.


3. Смесете чери доматите, авокадото и моцарелата с кускуса, добавете руколата или спанака, леко разбъркайте и сервирайте.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ