Мариновани агнешки котлети на грил

Пригответе тази вечеря и гостите ви ще останат очаровани.

26 July 2013 12:23
Мариновани агнешки котлети на грил
5 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 635
  • маз 50
  • нас. маз 24
  • въгл 9
  • захар 9
  • фибри 0
  • прот 38
  • сол 0

Продукти

2 с.л. меласа от нар (гъст сироп от нар)
сокът от 1/2 лимон и резени за поднасяне
1 с.л. зехтин
1 ч.л. фино смлян лют червен пипер
4-6 агнешки котлета, в зависимост от размера
2 с.л. кисело мляко

Приготвяне

1. Смесете меласата от нар с лимоновия сок, зехтина и лютия пипер, полейте котлетите с тази марината и ги оставете на хладно за 2-3 часа.


2. Когато сте готови, загрейте грила на висока степен. Извадете котлетите от маринатата, а остатъка от нея пресипете в купа. Добавете киселото мляко с 1 ч.л. сол и разбъркайте. Намажете котлетите с получената смес от двете страни и ги сложете в тавичка за грил, като се уверите, че отстои на 5 см под нагревателя. Изпечете ги за 2-3 мин от всяка страна, като ги намажете отново с млечната смес при обръщането. Котлетите трябва да станат кафеникави и съвсем леко загорели в краищата. Сервирайте с резени лимони.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ