Нудъли с пиле, лимон и чили

Вечеря за двама само за 20 минути.

26 July 2013 10:32
Нудъли с пиле, лимон и чили
10 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 477
  • маз 12
  • нас. маз 2
  • въгл 54
  • захар 17
  • фибри 4
  • прот 43
  • сол 4

Продукти

100 г нудъли
2 пилешки гърди, без кожата, нарязани на ивици
1 ч.л. царевично нишесте
1 с.л. олио
4 стръка пресен лук, нарязани
50 г пресен зелен фасул, тънко нарязан
1 червена чушка, без семките, нарязана на ивици
2 с.л. соев сос
сокът от 1 лимон
1 с.л. мед
2 с.л. чили сос

Приготвяне

1. Сгответе нудълите според указанията на опаковката. Подправете пилешкото на вкус и го поръсете с нишестето. Загрейте олиото в тигана и запържете месото, докато добие златист цвят. Извадете го в чиния и запържете зеленчуците за няколко минути, като оставите част от стръковете пресен лук.


2. Върнете пилешкото в тигана, добавете лимона, меда и чили соса, полейте със струйка вода и оставете да ври няколко минути. Смесете с нудълите и сервирайте в купи, като поръсите с останалия пресен лук.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ