Бързи спагети карбонара

Лесният сос за това ястие може да се направи за същото време, за което варите спагетите.

26 July 2013 10:17
Бързи спагети карбонара
12 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 575
  • маз 24
  • нас. маз 9
  • въгл 9
  • захар 2
  • фибри 3
  • прот 28
  • сол 2

Продукти

350 г спагети или лингуини
140 г панчета, нарязана, или тънки резени пушен бекон
2 ч.л. зехтин
1 скилидка чесън, смачкана
1 яйце и още 4 жълтъка
50 г пармезан, настърган

Приготвяне

1. Сварете спагетите. Междувременно запържете панчетата със зехтина в тиган за няколко минути, докато стане златиста и хрупкава. Добавете чесъна, пържете 1 мин и изключете котлона. Разбийте леко яйцето и жълтъците с повечето пармезан и малко сол и пипер.


2. Отцедете спагетите, като запазите малко от водата, в която сте ги варили. Добавете към тях веднага сместа с яйцата и 1 с.л. от водата, разбъркайте добре, докато се обвият в кремообразния сос. Топлината от спагетите ще сготви соса. Прибавете панчетата и чесъна, разбъркайте и сервирайте, като поръсите с пармезан.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ