Телешки кюфтенца с нудъли и соев сос

Пригответе това апетитно ястие и споделете с приятели.

25 July 2013 18:09
Телешки кюфтенца с нудъли и соев сос
30 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 638
  • маз 19
  • нас. маз 6
  • въгл 87
  • захар 18
  • фибри 5
  • прот 30
  • сол 5

Продукти

300 г телешка кайма
200 г пресни хлебни трохи
120 г пасиран черен боб от консерва
4 с.л. сладък чили сос
3 с.л. кетчуп
2 ч.л. китайска подправка „пет аромата”
1 с.л. слънчогледово олио и още малко
2-3 топки нудъли с яйца, среден размер
400 г микс от зеленчуци
соев сос
1 с.л. сусамово семе
1/2 връзка мента, само листата

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 220°С (200°С с обдухване). Пригответе каймата, като я смесите с хлебните трохи, 1/3 от пасирания боб, по 1 с.л. сладък чили сос и кетчуп и 1 ч.л. от подправката „пет аромата”. Намазнете ръцете си и оформете кюфтенца с големината на орех. Наредете ги  в тава, на един ред, и печете 25 мин до златистокафяво, като ги обърнете веднъж.


2. Междувременно пригответе нудълите, като следвате инструкциите на опаковката, отцедете и ги оставете настрана. Загрейте олиото в уок или дълбок тиган. Запържете зеленчуците за няколко минути, добавете нудълите и остатъка от пасирания боб, чили соса, кетчупа, китайската подправка и разбъркайте добре.


3. Разделете в 4 чинии, отгоре разпределете кюфтенцата, поръсете със сусамовите семена и ментата и сервирайте.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ