Паста с шунка и песто от мента и грах

Вкусна паста за цялото семейство.

25 July 2013 17:29
Паста с шунка и песто от мента и грах
12 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 487
  • маз 12
  • нас. маз 6
  • въгл 65
  • захар 5
  • фибри 7
  • прот 30
  • сол 1

Продукти

400 г паста
400 г грах, размразен
1/2 връзка мента, листата откъснати
50 г пармезан или пекорино, настърган, и още за сервиране (по желание)
100 г сметана
175 г тънки резени пушена шунка, нарязани

Приготвяне

1. Сварете пастата, следвайки инструкциите от опаковката, добавете 200 г от граха в последната 1 мин. Отцедете, като запазите малко от водата.


2. Междувременно разбийте остатъка от граха, ментата, сметаната и половината от пармезана на гладка смес, подправете на вкус. Когато пастата е сварена, върнете я в тенджерата, добавете граховото песто, шунката и остатъка от пармезана. Разбъркайте, за да се разпределят равномерно съставките, и добавете запазената вода от пастата, ако е прекалено гъсто. Сервирайте веднага с още пармезан, ако желаете.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ