Къдраво зеле с горчица

С тази гарнитура ще направите и най-обикновеното ястие специално.

24 July 2013 16:29
Къдраво зеле с горчица
5 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 136
  • маз 8
  • нас. маз 4
  • въгл 10
  • захар 5
  • фибри 9
  • прот 7
  • сол 1

Продукти

300 г къдраво зеле
300 г замразен грах
25 г краве масло
1 с.л. едрозърнеста горчица
2 с.л. дижонска горчица

Приготвяне

1. Загрейте 250 мл вода в голяма тенджера. Сложете вътре зелето и граха, покрийте и варете 4 мин.


2. Отцедете зеленчуците в гевгир, върнете тенджерата на котлона и добавете маслото с двата вида горчица. Когато мазнината се разтопи, върнете зеленчуците, посолете и разбъркайте добре. Поднесете веднага.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ