Картофено пюре с горчица и сирене

Чудесна гарнитура към печени меса.

23 July 2013 16:30
Картофено пюре с горчица и сирене
25 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 275
  • маз 8
  • нас. маз 4
  • въгл 41
  • захар 2
  • фибри 5
  • прот 9
  • сол 1

Продукти

1 кг картофи, нарязани на едри парчета
4 с.л. нискомаслена сметана
50 г сирене чедър, настъргано
2 с.л. едрозърнеста горчица
1 с.л. листа от мащерка

Приготвяне

1. Сварете картофите в подсолена вода за 20 мин или докато омекнат. Отцедете ги.


2. Загрейте грила на висока степен. Намачкайте картофите на гладко пюре, добавете сметаната и половината от сиренето и разбъркайте. Посолете на вкус, изсипете горещото пюре в тава и подравнете отгоре.


3. Смесете останалото сирене с горчицата и мащерката. Разстелете сместа върху пюрето с шпатула или лъжица. Сложете го в грила, докато сиренето се стопи и стане златисто, поднесете с говеждото.


 


Ако харесвате говеждо, то вижте и нашето предложение за Говеждо печено с френски лучен сос.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ