Коктейл с ревен и яйчен ликьор

Гостите ви ще бъдат възхитени – усилията си струват!

19 July 2013 15:18
Коктейл с ревен и яйчен ликьор
0 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 126
  • маз 1
  • нас. маз 0
  • въгл 10
  • захар 10
  • фибри 0
  • прот 1
  • сол 0

Продукти

100 мл водка
100 мл сироп от ревен (вижте рецептата)
1 стрък ревен
30 мл ликьор Advocaat (яйчен ликьор)
75 мл лимонада

Приготвяне

1. Охладете 4 коктейлни чаши (с лед или във фризера). В шейкър разбийте водката със сиропа от ревен и лед. С белачка направете тънки лентички от стръка ревен и ги оставете в ледена вода, така ще се навият.



2. В отделна купа разбийте ликьора с лимонадата и още лед. Разпределете в чашите сместа от водка и ревен, като я прецедите, за да отстраните леда.



3. Във всяка чаша налейте по 25 мл от сместа с ликьора, но струйката трябва да се стича първо по обратната страна на лъжицата. Така ще остане над водката с ревен и няма да се смеси с нея. Отцедете ивичките ревен и украсете коктейлите.


 


СИРОП ОТ РЕВЕН
В тенджерка сложете 85 г захар и 75 мл вода. Загрейте на тих огън, за да разтворите захарта, без водата да заври. Добавете 300 г нарязан ревен, похлупете съда с плътен капак и засилете котлона. Оставете сиропа да къкри 5 мин, докато ревенът стане мек, но все още не се разпада.

Изключете котлона. Сложете цедка над купа и прехвърлете сиропа с ревена в нея. С дървена лъжица притиснете ревена, за да отцедите възможно най-голямо количество сок. Върнете сока в тенджерката и го оставете да изври за няколко минути до сироп. Пресипете го в бурканче, би трябвало да имате около 125 мл. Оставете го да изстине напълно. Може да го запазите в хладилника до 1 месец.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 




Списанието
BBC Good Food България Брой 195
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ