Круши във вино

Изненадайте приятелите си, като им приготвите този десерт от круши по френски маниер.

07 October 2014 12:15
Круши във вино
30 мин. Средно Порции 6

  • ккал 217
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 48
  • захар 31
  • фибри 3
  • прот 1
  • сол 0

Продукти

6 узрели круши, най-добре сорт Уилямс
300 мл сладко бяло вино
175 г кристална захар
1 шушулка ванилия, разполовена

Приготвяне

1. Обелете и разполовете крушите. Отстранете с лъжица сърцевината със семките, опитайте се да запазите дръжките. Сложете виното в тенджера със захарта и ванилията, оставете да кипне. Внимателно сложете вътре крушите и долейте вода, колкото да ги покрие. Оставете да се задушават около 10-15 мин, докато омекнат. Опитайте с шишче дали са готови – ако са още жилави при пробождане, ги доварете. Оставете ги да изстинат в сиропа при похлупена тенджера.


2. Един час преди сервиране нарежете крушите и ги подредете в чиния заедно с ваниловата шушулка. Сложете сиропа да заври и го оставете на огъня, докато се редуцира до около 300 мл. Полейте с него крушите и ги оставете да се охладят, или охладете сиропа и след това полейте с него крушите.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ