Свински шишчета „мохо“ с кубински кулери

Хапнете тези ароматни шишчета в компанията на приятели и чаша разхлаждащо питие.

31 January 2013 16:59
Свински шишчета „мохо“ с кубински кулери
5 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 182
  • маз 10
  • нас. маз 2
  • въгл 3
  • захар 2
  • фибри 0
  • прот 21
  • сол 0

Продукти

4 с.л. зехтин
6 скилидки чесън, фино смачкани
1 ч.л. кимион на зърна, едро счукан
сокът от 2 портокала плюс няколко резена за поднасяне
сокът от 2 зелени лимона
1 щедра щипка прясна мащерка
500 г крехко свинско филе, нарязано на хапки

[b]ЗА КУЛЕРИТЕ[/b]
натрошен лед
сокът от 5 зелени лимона плюс 1 разполовен и нарязан за поднасяне
85 г захар
3 х 330 мл светла бира, охладена
1 л газирана напитка джинджър ейл, охладена

Приготвяне

1. За да направите шишчетата, излейте олиото в голяма тенджера с дебело дъно и запържете чесъна на слаб огън, докато омекне и започне да потъмнява, като внимавате да не прегори. Сложете кимиона, разбъркайте бързо и добавете цитрусовите сокове, мащерката и малко сол. Оставете сместа да къкри няколко минути, за да се сгъсти и да се превърне в сос.


2. Сложете свинското в купа и го залейте с две трети от охладената марината. Оставете го в нея 1 ч на стайна температура или до следващия ден в хладилника.


3. Когато сте готови за сервиране, нанижете месото на 18 предварително накиснати във вода дървени шишчета. Запечете ги на скара за по 2 мин от всяка страна или докато се изпекат добре. Подредете шишчетата в плато, залейте с останалия сос и поднесете с резени портокал.


4. За да направите кулерите, сложете по шепа лед в 6 високи чаши. Сложете захарта в лимоновия сок и бъркайте, докато се разтвори. Разпределете сместа в чашите, след това сторете същото с бирата и с джинджър ейла. Украсете с резените зелен лимон и поднесете с шишчетата.

Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ