Прохлада с пъпеш

Това е страхотен начин да оползотворите останало вино, но ако правите напитката за деца, го пропуснете. Ще е също толкова освежаваща.

30 January 2013 17:28
Прохлада с пъпеш
0 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 62
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 8
  • захар 8
  • фибри 1
  • прот 1
  • сол 0

Продукти

500 г пъпеш "Медена роса" или друг сладък сорт и топчета от пъпеш за сервиране (по желание)
настърганата кора и сокът от 2 зелени лимона
100 мл ябълков сок
200 мл студено бяло вино
студена лимонада, натрошен лед и няколко бамбукови шишчета (по желание), за сервиране

Приготвяне

1. В блендер или в комбайн разбийте пъпеша с лимоновия и ябълковия сок до възможно най-гладка смес и объркайте с лимоновата кора. Покрийте напитката и я охладете, докато стане готова за сервиране.


2. Прелейте пъпешовата смес в голяма кана с бялото вино, добавете още толкова лимонада и объркайте добре. Ако искате, нанижете топчета пъпеш на шишчетата. В чашите сложете натрошен лед и допълнете с пъпешовата прохлада.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ