Кексчета с боровинки и ядки

Вкусни хапки с малко захар.

17 September 2014 10:59
Кексчета с боровинки и ядки
20 мин. Лесно Порции 12

  • ккал 211
  • маз 13
  • нас. маз 1
  • въгл 18
  • захар 5
  • фибри 2
  • прот 5
  • сол 0

Продукти

олио за намазване или 12 хартиени кошнички
200 г брашно с набухвател
100 г лешници, леко запечени
1/2 ч.л. сода бикарбонат
280 мл айрян
100 мл обезмаслено мляко
3 големи яйца
2 с.л. сироп от агаве (или мед)
75 мл олио
100 г боровинки

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). Намаслете леко силиконова форма за печене на кексчета или сложете хартиени кошнички. Разбийте брашното и лешниците в кухненски робот, докато ядките станат много дребни. Прехвърлете в купа и добавете содата. Смесете заедно млеката, яйцата, сиропа от агаве и олиото.


2. Добавете течните съставки към сухите и разбъркайте до гладка смес, прибавете боровинките. Разпределете сместа във формичките и печете 20 мин, докато забито шишче излезе сухо. Оставете да изстинат за 10 мин, преди да ги извадите от тавичката. Ако ги замразявате, размразете на стайна температура и затоплете преди ядене.


 

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ