Малинов сироп

Пригответе този малинов сироп и го запазете за студените зимни дни, за да усетите отново вкусът на лятото.

04 January 2013 15:21
Малинов сироп
10 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 78
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 19
  • захар 19
  • фибри 1
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

500 г малини
500 г захар
3 с.л. червен винен оцет

Приготвяне

1. Сложете съставките в тенджерка и ги намачкайте над слаб огън, докато получите възможно най-гладка сиропена смес. Претрийте я през цедка в чиста тенджера.



2. Прехвърлете семките от цедката в купа, добавете 300 мл вода и прецедете повторно. Изсипете водата при сместа от първото прецеждане, разбъркайте добре и варете 1 мин. Пресипете сиропа в малки стерилизирани бутилки и ги затворете плътно. Неотварян, сиропът ще издържи няколко месеца. След като веднъж отворите бутилката, съхранявайте я в хладилник.

Списанието
BBC Good Food България Брой 199
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ