Бадемови бисквити

Добавете финален щрих към вашия любим крем.

10 December 2012 15:56
Бадемови бисквити
20 мин. Лесно Порции 34

  • ккал 47
  • маз 2
  • нас. маз 0
  • въгл 5
  • захар 4
  • фибри 0
  • прот 1
  • сол 0

Продукти

4 белтъка
140 г захар
2 с.л. брашно
140 г смлени бадеми

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 160°С (140°С с обдухване). Покрийте 2 плитки широки тави с хартия за печене. Разбийте белтъците на сняг. Добавете захарта и продължете да разбивате до получаването на твърда лъскава пяна. Пресейте в същата купа брашното, добавете бадемите и бързо разбъркайте всичко, като се стараете сместа да остане лека и въздушна.


2. Със супена лъжица разпределете сместа в тавите на купчинки на голямо разстояние една от друга. Печете бисквитите 20 мин до златисто. Извадете ги от фурната и ги охладете на скара. Поднесете ги със сметановия крем. Тези бисквити са най-добри прясно изпечени, но могат да бъдат съхранени в плътно затворена кутия до една седмица.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ