Сметанов крем с цариградско грозде и бъз

Елегантен, но не твърде претенциозен финал на вашия домашен празник.

10 December 2012 15:51
Сметанов крем с цариградско грозде и бъз
10 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 364
  • маз 32
  • нас. маз 20
  • въгл 19
  • захар 18
  • фибри 3
  • прот 2
  • сол 0

Продукти

500 г цариградско грозде
3 с.л. захар
4 с.л. сироп от бъз
сокът от 1/2 лимон
350 мл сметана

Приготвяне

1. Измийте цариградското грозде, почистете зърната и ги сложете в тенджера с дебело дъно заедно със захарта, сиропа от бъз и лимоновия сок. Кипнете сместа и я оставете да къкри, докато всички зърна се спукат.


2. Намачкайте сместа с вилица, прехвърлете я в купа и я охладете поне за 2 часа. Можете да направите това до 2 дни предварително.


3. Разбийте леко сметаната, добавете свареното грозде и разбъркайте. Разпределете десерта в купички и го сложете в хладилник до сервирането.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ