Питки с наденички, яйце и ароматен доматен сос

Започнете неделния ден с бърза, вкусна и засищаща закуска.

10 December 2012 15:25
Питки с наденички, яйце и ароматен доматен сос
20 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 747
  • маз 49
  • нас. маз 17
  • въгл 45
  • захар 14
  • фибри 2
  • прот 31
  • сол 5

Продукти

600 г карначета или сурова наденица
1 ч.л. олио
4 големи яйца
4 големи бели или пълнозърнести питки

[b]ЗА СОСА[/b]
4 големи узрели месести домата, ситно нарязани
1 ч.л. английска горчица на прах
1/2 ч.л. едро смлян лют червен пипер
1 с.л. червен винен оцет
1 с.л. кафява захар
1 с.л. доматен кетчуп

Приготвяне

1. Сложете всички съставки за соса в голяма тенджера и ги кипнете. Варете на умерен огън 10-12 мин, докато по-голямата част от течността се изпари, а доматите се разпаднат, за да се получи гъст сос.


2. Изстискайте месото от карначетата и оформете от него 4 плоски кюфтета. Загрейте олиото в голям тиган и ги изпържете за по 4 мин от всяка страна, като ги натискате надолу с шпатула, докато станат хрупкави и златисти. Извадете ги и ги дръжте на топло.


3. Загрейте грила. Изпържете яйцата на очи така, както ги обичате. Междувременно разполовете питките и ги запечете леко в грила откъм срезовете. Намажете всяка долна половинка с по една лъжица от ароматния сос, сложете кюфте, пържено яйце и захлупете с втората половинка.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ