Йоркширски пудинги

Хрупкави отвън и сочни отвътре. Комбинирайте ги с говеждо печено.

20 November 2012 16:41
Йоркширски пудинги
40 мин. Лесно Порции 12

  • ккал 130
  • маз 5
  • нас. маз 1
  • въгл 17
  • захар 2
  • фибри 1
  • прот 5
  • сол 1

Продукти

450 мл мляко
4 големи яйца
250 г брашно
2 с.л. олио

Приготвяне

1. Около 3-4 часа преди печенето объркайте млякото, яйцата, брашното и 2 ч.л. сол в кухненски робот до гладко течно тесто. Ако нямате робот, разбийте яйцата с брашното и солта и постепенно добавете млякото. Прелейте сместа в купа, покрийте я и оставете на стайна температура за поне 15 мин.


2. Загрейте фурната на 220°С (200°С с обдухване). Намаслете 12-те гнезда на форма за мъфини и я загрейте във фурната за 5 мин. Бързо разпределете тестото, запечете за 5 мин и намалете температурата на 200°С (180°С с обдухване). Печете още 30 мин, докато пудингите се надигнат и станат златисти отгоре.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ