Печено сирене с бърз орехов хляб и круши

Изключително вкусно предложение, побързайте да го приготвите.

11 October 2012 17:46
Печено сирене с бърз орехов хляб и круши
45 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 966
  • маз 47
  • нас. маз 14
  • въгл 108
  • захар 10
  • фибри 10
  • прот 35
  • сол 4

Продукти

1 сирене тип камамбер или бри, в дървена кутийка
малко орехово олио
3 круши, почистени и тънко нарязани

[b]ЗА ХЛЯБА[/b]
300 г брашно
200 г пълнозърнесто брашно и още за поръсване
1 ч.л. сол
2 ч.л. сода бикарбонат
100 г орехи, едро нарязани
280 мл кисело мляко
50 мл зехтин
150 мл прясно мляко

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 220ºС (200ºС с обдухване). За хляба първо смесете двата вида брашно, солта, содата бикарбонат и орехите в купа. Объркайте всичко с киселото мляко и зехтина, а накрая добавете колкото прясно мляко е нужно, за да получите много меко и лепкаво тесто.



2. Набрашнете тавичка с пълнозърнесто брашно и в нея оформете тестото като кръгъл, плосък хляб. Поръсете го с още малко брашно и направете няколко плитки разреза. Запечете за 30-35 мин, докато хлябът се надигне и стане хрупкав. Чукнете го по долната страна, трябва да звучи като на кухо.



3. Оставете хляба да поизстине, докато стане просто топъл (или напълно, ако сте го опекли предварително), и подгответе сиренето. Развийте го и го върнете в кутийката. Завържете я с конец или тел, за да не се разпадне, ако лепилото се стопи във фурната. Поръсете сиренето с орехово олио, подправете го с малко сол и черен пипер и го сложете във фурната за 10 мин. Сервирайте го с филии топъл орехов хляб и резенчета круша.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ