Кексчета „Черно кадифе“

Тези невероятни кексчета, приготвени с ирландска бира, са идеални за десерт или следобеден чай.

02 October 2012 10:46
Кексчета „Черно кадифе“
25 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 587
  • маз 41
  • нас. маз 21
  • въгл 52
  • захар 36
  • фибри 2
  • прот 5
  • сол 1

Продукти

100 г меко краве масло и малко за намазване
175 г кафява захар
1 яйце
100 г брашно с набухвател
50 г смлени бадеми
1/2 ч.л. сода бикарбонат
5 с.л. какао и малко за украса
150 мл тъмна ирландска бира

[b]ЗА КРЕМА [/b]
200 мл сметана
25 г пудра захар
малко шампанско, по желание

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). Намажете с масло и покрийте с хартия за печене 6 формички за кексчета. Сложете маслото, захарта, яйцето, брашното, бадемите, содата, какаото и бирата в купа и ги разбийте до хомогенизиране. Разпределете сместа във формичките и печете 20-25 мин, докато кексчетата се надигнат и при проверка с дървено шишче по него не полепва тесто. Охладете ги за 15 мин във формичките, след което ги извадете и ги сложете върху решетка, без да ги обръщате.



2. Разбийте сметаната с пудрата захар и шампанското, ако използвате, на гъста смес. Сложете по една топка върху всяко кексче и поръсете с малко какао. Поднесете с чаша шампанско или ирландско уиски.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ