Пролетни зеленчуци с бекон

Вкусна гарнитура към печени меса.

09 September 2014 12:00
Пролетни зеленчуци с бекон
8 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 73
  • маз 5
  • нас. маз 2
  • въгл 1
  • захар 1
  • фибри 3
  • прот 5
  • сол 1

Продукти

700 г едро нарязани пролетни зеленчуци
8 нарязани ивици пушен шарен бекон
малко настъргано индийско орехче

Приготвяне

1. Загрейте голяма тенджера вода до завиране, сложете в нея 700 г едро нарязани пролетни зеленчуци и ги сварете за 5 мин, докато омекнат. Отцедете ги добре.


2. Загрейте незалепващ тиган и запържете 8 нарязани ивици пушен шарен бекон до хрупкаво. Добавете зеленчуците и объркайте, за да се затоплят. Поръсете с малко настъргано индийско орехче, подправете на вкус и сервирайте. 



Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ