Гъби Строганов

Гъбите са чудесен заместител на месото. Съдържащият се в тях витамин В12 е важен за всички, които не консумират месо.

31 July 2012 17:36
Гъби Строганов
20 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 329
  • маз 9
  • нас. маз 1
  • въгл 50
  • захар 8
  • фибри 4
  • прот 11
  • сол 1

Продукти

2 ч.л. зехтин
1 глава лук, нарязана на ситно
1 с.л. червен пипер
2 скилидки чесън, смачкани
300 г микс от гъби, нарязани на дребно
150 мл зеленчуков бульон
1 с.л. сос Уорчестър
3 с.л. заквасена сметана
малко магданоз, едро нарязан
250 г сварен див ориз

Приготвяне

1. Загрейте зехтина в голям незалепващ тиган и задушете лука за около 5 мин. Добавете чесъна и червения пипер и ги запържете за 1 мин. Сложете и гъбите, засилете огъня и ги запържете за около
5 мин, като често разбърквате.



2. Изсипете бульона и соса Уорчестър. След като сместа кипне, оставете я да ври силно 5 мин, докато се сгъсти. Отдръпнете от котлона, добавете сметаната и по-голямата част от магданоза и разбъркайте.



3. Затоплете ориза, разбъркайте го с останалия магданоз и го поднесете със соса.

Списанието
BBC Good Food България Брой 200
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ