Английска фритата с боб

Тази фритата е подходяща за петък вечер - вкусна и лесна за приготвяне.

31 July 2012 16:54
Английска фритата с боб
30 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 268
  • маз 6
  • нас. маз 2
  • въгл 27
  • захар 7
  • фибри 9
  • прот 26
  • сол 3

Продукти

2 наденички, нарязани на колелца
4 резена хубав бекон, отстранете цялата му мазнина и го нарежете на ситно
150 г кафяви печурки, разполовени или на четвъртинки
8 белтъка
3 с.л. прясно мляко
140 г чери домати, разполовени
800 г печен боб от консерва
1 1/2 ч.л. пушен червен пипер
малко див лук, накълцан

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 180ºC (160ºC с обдухване). Покрийте с хартия за печене дъното и стените на правоъгълна тава с големината на лист А4. Запържете наденичките и бекона в незалепващ тиган до златисто, като често разбърквате. Прехвърлете ги в тавата за печене.



2. Върнете тигана на огъня и запържете гъбите за около 5 мин до златисто. Сложете ги при бекона и наденичките. Разбийте белтъците с млякото и овкусете обилно със сол и пипер. Изсипете сместа в тавата и отгоре наредете чери доматите.



3. Печете ястието около 20-25 мин, докато яйцата стегнат. Междувременно затоплете боба в тиган заедно с червения пипер. Поръсете фритатата с дивия лук и сервирайте с ароматния боб.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ