Тарта с риба тон и царевица

Тази тарта може да бъде едно от икономичните ви решения за вечеря, освен това става бързо и лесно.

30 July 2012 16:09
Тарта с риба тон и царевица
30 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 463
  • маз 30
  • нас. маз 16
  • въгл 20
  • захар 2
  • фибри 1
  • прот 18
  • сол 3

Продукти

320 г многолистно тесто
185 г консерва от риба тон в собствен сос, отцедена и накъсана на дребно
330 г сладка царевица от консерва, отцедена
3 с.л. сметана
50 г сирене чедър, настъргано
няколко стръка див лук, нарязани

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 220°C (200°C с обдухване). Сложете тестото в тава и притиснете краищата, за да се оформи ръбче. В средата надупчете с вилица и изпечете за 10-15 мин.



2. Междувременно в купа смесете рибата и царевицата и подправете.



3. Извадете тестото от фурната и притиснете средата, понеже малко ще се е надигнала. Намажете със сметаната, а отгоре разпределете сместа с рибата. Поръсете с чедъра. Изпечете за 10-15 мин, докато тестото се надигне и всичко стане готово. Поръсете с дивия лук и нарежете на четири.

Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ