Ризото с бекон и гъби

Лесно ястие, което ще стане любимо на цялото семейство.

24 July 2012 17:03
Ризото с бекон и гъби
30 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 452
  • маз 13
  • нас. маз 4
  • въгл 62
  • захар 3
  • фибри 3
  • прот 21
  • сол 2

Продукти

1 с.л. зехтин
1 глава лук, нарязана
8 парчета бекон, нарязани
250 г печурки, нарязани
300 г ориз за ризото
1 л горещ пилешки бульон
настърган пармезан, за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте зехтина в дълбок тиган и запържете лука и бекона, докато омекнат. Добавете гъбите и пържете още 5 мин, докато започнат да пускат сок. Прибавете ориза и пържете, докато течността се абсорбира.



2. С черпак добавете постепенно бульона, като разбърквате и изчакате да се абсорбира по-голямата част от течността преди следващото добавяне. Процедурата трябва да отнеме около 20 мин. Когато оризът е готов, подправете и поднесете с настъргания пармезан.

Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ