Омлет на руло

Бърза вечеря за един човек - просто изберете любимата плънка.

08 June 2012 17:01
Омлет на руло
5 мин. Лесно Порции 1

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

2 яйца
1 с.л. прясно мляко
15 г масло
плънка по избор (виж рецептите)

Приготвяне

1. Разбийте яйцата с млякото и подправете със сол и черен пипер. Разтопете маслото в широк тиган на силен огън. Когато се запени, сипете сместа с яйцата, без да разбърквате, както се приготвя омлет.



2. Пържете 2 мин, докато стане златист отдолу. След това го обърнете и запържете от другата страна за още 2 мин. Прехвърлете внимателно омлета в чиния, добавете избраната плънка, навийте на руло и сервирайте.



Плънка със сирене и шунка

За тази плънка не обръщайте омлета, а вместо това го поръсете с 50 г настъргано сирене и го сложете под горещ грил за 2-3 мин. Прехвърлете го внимателно в чиния и поръсете средната му част с 2 резена шунка, ситно нарязани, няколко тънки резена домат, 1 стрък пресен лук, ситно нарязан, и 3-4 листа босилек. Подправете с малко сол и черен пипер, навийте на руло и сервирайте.



Плънка с авокадо и салца

Намажете едната страна на омлета с 1 с.л. сметана. Поръсете средната му част с ¼ авокадо и ½ домат, нарязани на тънки резени или на кубчета, 1 стрък пресен лук и 2 ч.л. магданоз, нарязани на ситно. Подправете със сол и черен пипер и полейте с лимонов сок. Навийте на руло и сервирайте.



Плънка с пушена сьомга и сметана

Намажете едната страна на омлета с 1 с.л. сметана. Поръсете средната му част с 50 г пушена сьомга, тънко нарязана, ½ с.л. каперси и ½ с.л. див лук, ситно нарязан. Подправете със сол и черен пипер, полейте с лимонов сок, навийте на руло и сервирайте.

Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ